| Time For Nature
 | Time For Nature
 | Time For Nature
 | Time For Nature
 | Time For Nature
 | Time For Nature

Houten horloge ZW058C

€ 109.00

Olijf houten horloge

Je kent vast wel de brood of snijplanken die gemaakt zijn van olijf hout. Maar heb je ook al wel eens een houten horloge gezien die is gemaakt van het hout van de olijf boom?

Greentime heeft meerdere modellen die gemaakt zijn van olijf hout maar dit is wel een hele mooie! De ZW058C is een bekende uit de Olive collection. Een prachtig basis horloge waarbij de kast en de schakelband volledig van hout zijn gemaakt.
Een model dat gedragen kan worden door dames en heren. Het horloge heeft een gangbaar formaat kast van 4,2 cm. Het model is qua formaat hetzelfde als de ZW058A.

Van welk materiaal zijn de ZW058 horloges gemaakt?

De ZW058A Florence Greentime is gemaakt van olijf hout. Het hout dat ze gebruiken hiervoor heeft altijd het FSC keurmerk. Dat keurmerk geeft aan dat het uit duurzaam beheerde bossen komt en er geen illegale houtkap is!
Bij dit model is de kast en de schakelband volledig van hout gemaakt. Hout heeft altijd een unieke uitstraling aan het horloge. Daarom is elk horloge uniek want hout is nooit hetzelfde!

De kleur heeft te maken met verschillende factoren; hoe oud was de boom maar ook in welke omgeving/klimaat groeide de boom en ook hoeveel houtnerven  zijn er te zien.
De olijfbomen worden ook pas gekapt wanneer de boom geen olijven meer geeft.

Ook is er een vergelijkbaar model maar dan net iets kleiner is de ZW059A, deze heeft een kast doorsnede van 36 mm.

Helaas kan niet alles van hout zijn. Zoals de sluiting, die is gemaakt van roestvrij staal en het glas is van gehard mineraal glas.

Maar niet alleen het hout van het horloge heeft het FSC keurmerk. Ook de verpakking van het horloge is voorzien van het FSC keurmerk. De verpakking vouwen we zelf in elkaar, als wij het krijgen is de doos een stuk kleiner en daardoor minder co2 uitstoot per box. Maar de verpakking is gemaakt van 90% gerecycled papier en is 100% recyclebaar.

Kunnen de horloges op maat gemaakt worden?

Alle horloges van GreenTime met een houten schakelband zijn opgebouwd uit houten schakels waarvan er enkelen kunnen worden verwijderd. Deze kunnen eenvoudig worden verwijderd, je kunt ook de omtrek van je pols doorgeven bij het bestellen zodat wij hem direct op maat maken!

Weet je zo je maat niet? Dan leveren we gratis een verstel tool bij je bestelling. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je je horloge band kleiner maakt.

Specificaties Houten horloge ZW058C

42 mm
Miyota 2035
Olive
Nee
24 maanden
Bel ons via
Duurzame houten horloges
Unieke cadeaus
Snelle levering
Veilig online betalen