Contact

Inkorten horloge band van Greentime

Hoe maak ik mijn nieuwe horloge op maat?

Yes ik heb mijn nieuwe houten horloge van Greentime ontvangen alleen hij is nog te groot waardoor ik hem niet kan dragen.. Geen probleem! Daarvoor is de meegeleverde verstel tool erbij verzonden om de band te kunnen inkorten.
Bestel een GreenTime horloge en krijg deze verstel tool (normaal €9,95) er gratis bij.

We hebben een duidelijk filmpje gemaakt om uit te leggen hoe je de tool kunt gebruiken. Onder het filmpje staat het ook nog een keer vermeld.

Eenvoudig je horloge inkorten.

Zo kort je een horloge inkorten in met een horlogeband inkorter


1. Pas het horloge en probeer in te schatten hoeveel en welke schakels je eruit moet halen. 
2. Draai de uitdrukking van de inkorter helemaal terug door de knop linksom te draaien.
3. Als je aan de zijkant van het horloge kijkt die je ‘gaatjes’, deze schakels kun je dus verwijderen. Schakels zonder gat kun je niet verwijderen.
4. Leg de horlogeband zo neer dat het pinnetje waarvan de schakel verwijderd moet worden recht voor de uitdrukken ligt. De pijltjes geven de richting aan waarin het pinnetje weer verwijderd moet worden en ook weer kan worden teruggedaan.
5. Draai de knop van de inkorter nu rechtsom, zodat het pinnetje uit de schakel wordt gedrukt.
6. Het pinnetje komt er aan de andere kant uit, lukt dit niet met je vingers? Gebruik dan een tangetje om het pinnetje te verwijderen.
7. Je hebt nu een van de twee pinnen eruit gehaald, maar er zitten twee pinnetjes in 1 schakel. Herhaal de vorige stappen voor het tweede pinnetje.
8. je kunt de schakel(s) eruit halen.
9. Draai de band om als je klaar bent. Door de schakels goed tegen elkaar aan te sluiten kun je de pinnetjes weer terug plaatsen. Let wel op dat je nu in de tegengestelde richting werkt omdat je het horloge gedraaid hebt.
10. Druk de pin goed aan, dit kan ook voorzichtig met de inkorter.

Duurzame houten horloges
Unieke cadeaus
Snelle levering
Veilig online betalen