Contact

WoodWick geurkaars

Woodwick geurkaarsen

Al sinds het begin hebben wij de heerlijke geur kaarsen van WoodWick in onze collectie. Vele van ons kennen de kaarsen wel als die kaars die knettert en heerlijke blijft geuren!
Verschillende formaten van klein tot aan breed zijn er verkrijgbaar. We hebben altijd de geuren van de nieuwe collectie in het assortiment zitten. Want in de winkel hebben we 2 kasten van WoodWick staan vol met verschillende kaarsen van dit Amerikaanse top merk!

Crackles as it burns

De naam WoodWick zegt het al: de kaars heeft een houten lont. Doordat de lont van hout is gemaakt gaat het knisperen als het brand. Net als een kampvuur, het hout maakt een knisperend geluid. Je haalt met deze kaars dus een klein open haard idee in huis.
Een gezellig geluid wat ook nog mooi brand. De houten lont is vergelijkbaar met een katoenen lont, makkelijk uit te blazen maar ook weer makkelijk aan te steken.

Verschillende formaten

De geurkaarsen zijn in meerder formaten te krijgen. De mini, medium en large hebben de lont in het midden, de ellipse heeft een hele brede vlam.
Alle kaarsen blijven tot dat ze op zijn geuren en branden ook volledig schoon op.

Mini - 20 branduren
Medium candle - 60 branduren
Large candle - 130 branduren
Ellipse - 50 branduren

WoodWick lont trimmen

Net als alle kaarsen moet je bij de Woodwick kaarsen de lont ook trimmen. Het verkoolde hout dit er los boven op, voordat je het weer aansteekt moet je dit er afhalen om roetvorming te voorkomen.

Candle care tips

 1. Laat de wax goed poolen
  U ervaart de beste brandresultaten wanneer de kaars 3 tot 4 uur brandt. Steek de Ellipse candles, met kenmerkende Heartwick lont, aan een kant van het lont aan en laat de vlam geleidelijk naar de andere kant van het lont lopen. Zorg ervoor dat de wax tot aan het glas gesmolten is voordat u de kaars dooft - dit kan 30-60 minuten duren. Het creëren van een pool voorkomt dat de wax gaat 'tunnelen' en er wax aan de rand van het glas blijft zitten. De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het aslof de kaars bijna uitgaat, dit is normaal. Ook wanneer er maar een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden.
 2. Houd de kaars in het zicht en uit de tocht.
  Plaats een kaar altijd op een vlak, hittebestendig oppervalk en uit de buurt van kinderen, huisdieren, ontvlambare materialen en andere hittebronnen. Plaats een kaars nooit op een plaats waar het toch over de kaars kan gaan. Hierdoor kan er roetvorming ontstaan op het glas van de kaars.
 3. Verplaats de kaars nooit wanneer deze brandt of wanneer de wax gesmolten is
  Raak, voor uw eigen veiligheid, de kaarsen alleen aan wanneer deze gedoofd is en de wax volledig gestold is.
 4. Trim de lont op tijd
  De lont van de mini, medium en large kaars dient voor gebruikt tot zo'n 6 mm getrimd te worden.
  De lont van een ellipse candle hoeft niet getrimd te worden, tenzij de vlam hoger dan 25 mm wordt of de kaars rook gaat afgeven. Wanneer de lont getrimd dient te worden, doe dit wanneer de wax gestold is. Breek met een stuk keukenpapier of tissue voorzichtig de verbrande stukjes hout af voor u de kaars weer aansteekt.
 5. Brand de kaars niet te lang
  Wanneer r nog een laag van ongeveer 6 mm wax in het glas zit, is het tijd om te stoppen met branden. Het overige wax kunt u gebruiken voor in een wax brander.
Website WoodWick geurkaars
Time For Nature
Duurzame houten horloges
Een fysieke winkel
Snelle levering
Veilig online betalen